Ceai verde: 3 beneficii majore pentru memorie, piele și sănătatea inimii

Consumul de ceai verde este benefic pentru creier, oase, piele și inimă. Beneficiile ceaiului verde provin din cofeină și L-teanină, care stimulează memoria și atenția. Ceaiul verde poate avea și efecte anti-îmbătrânire a pielii atunci când este aplicat local sau consumat pe cale orală.

Ceaiul verde este un tip de ceai obținut din aburira, prăjirea și uscarea frunzelor plantei Camellia sinensis. Este una dintre cele mai populare băuturi consumate în întreaga lume și este folosită de mii de ani.

Iată trei beneficii posibile ale ceaiului verde și cum să îl încorporezi în dieta ta.


Also Read - mallika manivannan novels

  1. Îmbunătățește funcționarea creierului

Unul dintre principalele ingrediente din ceaiul verde este cofeina. Cofeina poate bloca un mesager chimic din creier numit adenozină, care controlează când te simți somnoros sau treaz. Blocarea adenozinei poate preveni somnolența, motiv pentru care atât de mulți oameni folosesc cofeina pentru a rămâne treji.

O supraproducție de adenozină în creier a fost, de asemenea, legată de condiții cognitive precum Alzheimer și Parkinson. Cercetările arată că consumul regulat de cofeină poate reduce riscul apariției acestor afecțiuni.

Cantitatea de cofeină din ceaiul verde este mult mai mică decât cea din cafea, deci poți obține unele dintre beneficiile cofeinei fără efectele secundare neplăcute, cum ar fi nervozitatea.

  1. Îți menține inima sănătoasă

S-a constatat că ceaiul verde joacă un rol în sănătatea inimii prin reducerea factorilor de risc care cauzează boli de inimă.

Hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai frecvenți factori de risc pentru bolile de inimă.

Cercetările arată că consumul de ceai verde scade semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică, care sunt cele două numere diferite prin care este înregistrată tensiunea arterială a unei persoane.

Un studiu amplu din 2006 a arătat, de asemenea, că persoanele care au consumat șase sau mai multe căni de ceai verde pe zi, comparativ cu cei care au consumat mai puțin de una pe săptămână, au avut cu 33% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2.

Mai mult, un studiu pe termen lung foarte mare, publicat în 2020, a urmărit două grupuri care nu aveau antecedente de boli de inimă. Primul grup a fost format din oameni care au băut ceai verde de mai mult de trei ori pe săptămână, iar al doilea grup a fost format din oameni care nu au băut niciodată ceai verde sau nu l-au băut în mod obișnuit. În urma unei monitorizări la aproximativ șapte ani de la începerea studiului, oamenii de știință au descoperit că cei care au băut ceai în mod regulat au avut probabil 1,4 ani în plus fără boală coronariană la vârsta medie de 50 de ani, decât cei care nu au făcut-o.

  1. Scade colesterolul

Catehina este o componentă majoră a ceaiului verde. Catechinele sunt antioxidanți naturali care au efecte antioxidante, antiinflamatorii și antihipertensive. Acestea scad nivelul colesterolului prin scăderea absorbției colesterolului în organism.

O analiză din 2011 a 14 studii a arătat că consumul în medie de două căni de ceai verde pe zi timp de 10 ani a dus la reduceri semnificative ale nivelului de colesterol LDL. Colesterolul LDL este, de asemenea, cunoscut sub numele de colesterol rău, deoarece poate provoca acumularea plăcii în arterele tale, ceea ce îți crește riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Post a Comment

0 Comments